1η Πολιτισμική συνάντηση σχολείων του Ν. Ηρακλείου




Χιλιάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Ηρακλείου έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην εκδήλωση  της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι την Παρασκευή 12 Μαΐου σε συναυλία με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Βασίλη Λέκκα και την ορχήστρα του μουσικού σχολείου και τις μαθητικές ορχήστρες και χορωδίες.

Η εκδήλωση-αφιέρωμα στο Μίκη, με τίτλο "Η 1η Πολιτισμική συνάντηση μαθητών", μαγνήτισε τη νέα γενιά, εκπαιδευτικούς, πολίτες και πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο στο ανοιχτό θέατρο Αρκαλοχωρίου στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη με τη συνεργασία του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα, όλων των σχολείων του Αρκαλοχωρίου και του Παγκρητίου συλλόγου "οι φίλοι Μίκη Θεοδωράκη".



Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή με την ορχήστρα και τη χορωδία του ερμηνεύοντας το τραγούδι "Εδώ το φως" σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο του Μίκη Θεοδωράκη "Δεκαοχτώ λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας".